Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från Nattfölje till Gryningskapris


Från källaren hämtades den akustiska gitarren
vars genuina kraft överfördes till en utvilad
sopransaxofon vilken sprängde egna gränser
och fann sin andra andning.

Melodin pendlade mellan andante och allegro
och tanken om det bortom kom på tal. Alltmedan
gitarren från Guild flyhänt flög över ett antal ackord
studsade en jazzifierad Fenderbas på tonvågor ur
blåtimmarnas nattfölje fram till gryningskaprisens
rytmtåg och lynneskast.




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-09-11 20:58



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
En poetisk musikresa där jazzens blå
toner och lekfulla upptåg ljuder mellan
orden. Från dunkla källarlokaler eller
kanske en folkpark då de ännu var
levande mötesplatser för musikälskare.
2023-09-16

  Marita Ohlquist VIP
Livets musik.
2023-09-13

  Susen VIP
Förnimmer en musikalisk resa där strängarna leder vägen till oanade höjder. Intressant text som väcker min nyfikenhet
2023-09-13
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP