Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MOD

Att stå för sanningen var en bevekelse
för Sokrates, för Jesus, Ghandi, King.
De föll inte för feghetens beting.
De vägrade att falla till förnekelse.

De dog. För sanningen var rätt och viktig
och giftet, korset, mördarens pistol
beseglade den lögn som hanen gol
och som förnekaren gav sken av riktig.

Att våga stå för det man tror och tänker,
om så än hela världen går emot
med hån och hat och krav på avbön, bot

är mod. Se upp till stjärnan där som blänker!
Den vågar blinka i en värld av sot,
som nu förnekelse och mörker sänker. 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-17 17:29



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ja det är det svåraste och det modigaste. Fint skaldat!
2023-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP