Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själanöd

Själen är på drift
i mitt blodomlopp,
en farkost
utan kapten.
Jag försöker styra,
men faller överbord.

Själen är en stig,
där jag vandrar
utan kompass.
Trevar ut i terrängen,
hittar inte fram.
Vart är jag på väg?

Jag kan inte fånga
själen, jaget.
Men jakten pågår,
ett fåfängt försök
att kontrollera,
det meningslösa,
bottenlösa.

En gigantisk köttkniv
med nyslipad egg,
hugger bland
inälvor och ben.
Strimlar mina
spröda känslor.

Själen skriker,
verkar skadad.
Går den att laga?
Hittar ingen manual.




Fri vers av Åsa Henriksson VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-17 17:48



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Fy fan så hemskt att känna så här.

Finns ingen manual.

En som lyssnar är bästa medicinen. En människa av kött och blod. En dödlig.

Inga gudar/jesusar i världen hjälper.
2023-10-19

  Gawain
Måste bara uttrycka min beundran för ditt sätt att fånga det stora mysteriet och känslan.

Livet, ödet, upplevelsen.
2023-09-18

  Emanuel Sigridsson VIP
De två sista stroferna mycket starka. Romantisk skräck helt avskalat. För subjektet gäller det livet och det väjer inte. Naket får det sin definition. Sen kvarstår frågan. Var befinner vi oss på skalan mellan verklighet och text? En fråga alltid svår att komma underfund med.
2023-09-18

  Larz Gustafsson VIP
Tänk om människan som inte låtit sig försonas med Gud går evigt förlorad i en evig fördömelse.
2023-09-17

  Lustverket VIP
Pekar på nåt intressant - tänk om själen inte alls är nåt immateriellt. Tänk om den är blodet, pulsen. Tänk om den är en stig. Tänk om den är en klippa, en bäck, eken i skogsbrynet. Tänk om den inte har nån manual.
2023-09-17

  Larz Gustafsson VIP
Bibeln är en sådan manual.

Den talar om Jesus som våra själars herde och vårdare. Om vi tillåter Honom att bli det vill Han vara det.
2023-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Henriksson
Åsa Henriksson VIP