Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inför Lidingöloppet 8




Det stämmer.
En förkylning tar 7-10 dagar att ta sig igenom
men hostan och slemmet kan dröja kvar
många dagar till.
Jag hostar inte mer men spottar upp slem
och är glad över att kunna rensa lungor och luftrör
in i det sista.

Idag sprang jag det sista riktiga träningspasset,
12 km.
Jag tyckte jag sprang för fullt hela vägen
och tänkte det gick på 1 05. För 15 år sen
gjorde jag samma rutt på timmen jämt
men nu tog det 1 08 30. Inte för att jag blev
besviken men förvånad. Det kändes ju så lätt.

Jag hade kunna springa fortare men med risk
för kramp eller muskelskada och det är det sista
jag önskar mig nu.

Jag har inte berättat det men jag anmälde mig
till loppet redan ifjol och fick då lov att avstå
pga en jävla ischias i vänster ben. Den smärtan
önskar jag inte min värsta fiende...vem det nu är.

Jag vred till foten på ett helt sjukt sätt när jag satte
ner trädgårdsspaden i marken och tryckte till
med foten. Först kände jag ingenting men redan
efter en halv minut var det som att jag skulle ha
blivit stungen av en geting mitt i en muskel.

Strax därpå vek sig hela ekipaget och jag föll ihop.
Det var totalt omöjligt att stödja på benet som
skrek av smärta.

I exakt, nästan på dagen, tre månader varade
helvetet och jag hade då provat på allsköns
behandlingar inkl fysioterapi och en medicin,
panacod med kodein, som i kroppen
delvis eller helt borde omvandlas till morfin.

På somliga funkar inte den där omvandlingen.....
jag hörde uppenbarligen till de somliga.

Fysioterapeuten nära på förbjöd mig att röra
mig på annat underlag än mjukt gräs och ytterst
försiktigt.

Jag har svårt att lyda tack och lov.

Eftersom jag hade anmält mig till Lidingöloppet
så var min motivation så stark att jag började
jogga och så småningom springa med det arma
benet. Det gjorde mer än ont de första kilometrarna
men sen liksom förlamades smärtan och jag
fullföljde flera träningsrundor.

Men det hjälpte inte. Jag var tvungen att
bita i det sura äpplet, kasta in handduken
och ställa in kalaset.

Det smärtade.

Nu ska jag ha revansch.

Jävla surgubbe !

PÅ lördag kl 14 00 smäller det.

Vi är 20 000 galningar anmälda.

Senast så var det över 7 400 som aldrig
kom till start och ett par tusen som bröt.

Skönt att veta hahaha.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-18 14:56



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
TACK Lena !
2023-09-19

    Lena Staaf VIP
Lycka till nu du envisa gubbe!
2023-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP