Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den auktoritära uppfostran hejar alltid på ondskan





Indien, Ryssland, Brasilien, Afghanistan, Kina,
Pakistan, Nordkorea, Iran, Belarus...mm mm,
idel auktoritära länder med auktoritär barnuppfostran
och nedvärderande kvinnosyn.

Lägg därtill diktatorernas galna hungrande
efter egen rikedom och behov av att
med hjälp av militär
trycka ned den egna befolkningen
så voilá, där har vi förutsättningarna
för ett utökat, förlängt och ett extremt
blodigt krig mellan nuvarande västerländska
världsordning och den nya, den despotiska
som bygger på rädsla.

BYGGER PÅ RÄDSLA OCH LYDNAD,
jagets värsta fiender.

Det som nu också synes ske i t ex Tyskland,
att olika ledare samlar ihop vänster- resp
högerkrafter i en prorysk ansträngning för att nå
makten är så fruktansvärt illavarslande att
det liknar ingenting.

Att sluta slåss för Ukrainas seger och att
sluta stödja landet är att låta ovanstående
få en rejäl chans att förstöra världen.

Följderna är ett ökat förtryck mot kvinnor,
barn, oliktänkande, handikappade, osv osv.

Allt detta har med vårt psyke att göra.

Vår rädsla att göra uppror och vår rädsla
för förtryck.

Dessa två faktorer delas av alla, även
förtryckarna.

Det räcker i princip med att vi har en enda
vän som delar vår tro på godheten för att
vi ska orka stå emot.

Jag hoppas du har en sån vän.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-09-20 11:42



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Att tro på godhet är viktigt. Men även rättvisa.
2023-09-21

  Öknens Ros VIP
Ofattbart att en eller flera människor kan ha sådan makt över ett helt folk.
2023-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP