Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens Skymningsdans

Staden håller på att somna
I samma veva jag skriver denna dikt
Sveper mörkret in över staden
Alla börjar gå till sängs

Jag vaknar till och kisar
Natten är ung och fylld av möjligheter
Vandrar utmed dom belysta gatorna
Dess sken skapar skuggor i rutorna

Lugnet har lagt sig
Dess invånare är omedvetna
Om stadens varelser vid kvällens skymning
När staden åter kommer till liv

Lunkar fram och spanar
Letar efter mina polare vid seven eleven
Dom som brukar hänga där på kvällen
Dricker billigt vin och snackar skit

Lägger händerna i fickorna och känner efter
Min kniv och blyertspenna ligger där som vanligt
Ett måste vid nattens anslag över stadens lugn
Det är nu lagen slutar gälla och musiken spelas

Glider sakta fram till my buddies
Dom sitter och dricker kir
Hälsar våran hälsning och undviker drama
Blir glad när ni hälsar tillbaka

Bilars vrål hörs på avstånd
Däck spinner och plåt dunkas
Människor kommer och går
Jag slabbar ner några meningar på ett papper

Staden sover i all sin ro
Nattens invånare gömmer sig i mörkret
Döljs av det dunkla och finner sitt bo
Gatubelysning skiner svagt åt vårt håll

Jag finner väldig ro här
I den friska luften från bensinmacken
Njuter av folket som är goa och glada
Och hälsar på polisen som patrullerar staden




Fri vers (Fri form) av Spiken VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2023-09-20 20:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP