Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Får aldrig glömmas, i Sverige är det många som glömt! (Dra inte in politiska partier i Sverige i era kommentarer)


Tåg mot döden, tåg mot förintelsen

 



Ett tåg dras sakta fram


på räls


godsvagnar fulla


män, kvinnor och barn


utan urskiljning.


 


Tåget har redan gått


inget kan längre ändra


tiden på tidtabellen.


 


Kroppar ihopklumpade


till en oskiljaktig massa


kroppar utan liv


när tåget dras fram


in genom porten


till förintelselägret


Auschwitz.


 




Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-24 23:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP