Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Process utan mål...


Förslag på ordförklaringar för Nytillkomna inom primärvården

Vänta och se... = Om du väntar är det 50% chans att kroppen läker utan åtgärd. (Om inte, så får du återkomma akut pga den andra 50% -en, med risk för stora och komplicerade komplikationer. OBS informera inte om detta!!!)

Eventuellt= Vi kanske kommer amputera ditt ben, arm eller byta ut ditt eller dina organ. Ex: Eventuellt kommer du bli rörelseförhindrad för en tid framöver.

Vi återkommer= Vi har inte tid med patienter just nu. Informera om att logga in på 1177!

Besvär= Om patient tar mer än 8 morfinpreparat om dagen för att lindra smärta.

Har du varit här förut?= Har du erfarenhet av hur värdelösa vi är just här?

Gott Allmänstillstånd= Patient kan stå upp och svara på visst tilltal. (Vet oftast vilket år det är)

Drop in= Ungefär samma väntetid som på en akutmottagning. Det beror ofta på hur mycket personal som man har som kan jobba just den dagen.

Kommunikation= Har inte funnit någon direkt förklaring på det ordet inom vården...




Fri vers (Fri form) av Jaramald VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-09-25 13:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP