Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skiftande Perspektiv

Ser du allt runt hörnet
I det runda rummet syns möglet
Men i skärvor av damm skådar jag stoft
Stoft av värme från en brinnande stjärna
En stjärna som faller på himlavalvet
Och önskar mig en golden shower
När jag inte önskningen får
Och ensam vandrar till fots
Utmed den trasiga gårdsbutiken
Slänger jag ett getöga på omgivningen
Och skådar solens explosioner
I ett hav av molekyler bildas en bild i skyn
En färgpalett sveper runt i omgivningen
Och sätter färg på dess natur
Målar trädens blad skönt gröna
I en blandning utav mint och keramik
Så ser du verkligen allt runt hörnet
Dit dina ögon ej når men tiden består
I en modern värld där speglar finns överallt
Och vi lever på en dynamik likt arsenik
Kristallklara nätter och porlande vatten
Bildar ljudligt surr i burr
Medan fåglar kvittrar i predik
Och hjorten dansar till musik
Ett hörn blir till en gåta
I en text om tårta
I en text utan kontext




Fri vers (Fri form) av Spiken VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-27 15:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP