Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyttar till mig

Jag ska flytta igen.
Det är länge sen sist.
Jag ska flytta ut,
flytta ifrån, bli fri.
Jag ska flytta till
mig själv.
Hittar ingen
geografisk plats.

Jag tar säte i mig,
längst in i rucklet,
hämtar näring,
göder tankebanorna,
medan pennan rör sig.
För första gången
ska jag bo hos mig,
i mitt väsen.
Äga mig själv.

Inget annat vill jag ha,
mer än tiden,
samvaron med orden.
De måste ut,
lägga sig på pappret,
läsas av någon,
helst fler.

Ge ut,
ge av mig själv,
det som är jag,
som ingen annan har.
Fånga tankens
fria verksamhet.
Göra den beständig,
innan den flyger bort.




Fri vers av Åsa Henriksson VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-10-01 15:58



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
riktigt bra!
2023-11-01

  Larz Gustafsson VIP
Paul Young hävdade i en sång att hans hem fanns där han lade sin hatt.
2023-10-02

  Emanuel Sigridsson VIP
Din text påminner mig om Dorotea Brombergs uttalande om var hennes land ligger. Där hon har sina böcker. Du vet också var ditt land ligger.

Lycka till.
2023-10-01

  Gunnar Hilén VIP
Skön denna !
2023-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Henriksson
Åsa Henriksson VIP