Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Förändringens himlarand


Förändringens himlarand

Förändring och upprepning

Ingen dag är den andra lik

Imorgon är en annan dag

Igår var en annan dag likaså

Lever i nuet

En anklagelse om att andra och allt

Upprepar sig får bifall hos mobben

Men det sker en ständig förändring

Upprepning existerar bara

Som en inbillan hos dig

I ditt autonoma övermänskliga ideal

Ett reducerande av svindlande mått sker

Då magin försvunnit från

dina krassa tankar om andra

Med ett tillförlitligt ansvar

Sker det en ständig förändring

Och en annan dag tycker du

Inte likadant längre minsann

Det vi sannolikt vet av erfarenhet

Är att om en människa har fått stryk

Kan det hända att den ger igen!

 

Taleptox Skrev

Den 20231002

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 67 gånger
Publicerad 2023-10-02 07:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP