Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resan till Danmark

Ensam på sparviga ben när mörkret tätnar
Fördäcket är halt av oljespill
Pappa fick ett ärende
En järnwire slår hårt i vinden
Jättebjörnen brummar från motorrummet

Långt från den breda solen i Fredrikshavn
Långt ifrån den gröna glassen med chokladdopp
Långt från löftet om en citronvand med klirrande is
En splitterny cykel med kombinationslås

Där står enarmade banditer på rad
som glimmar och gnistrar
Tic tac toe med röda körsbär
enkronor som vattenfall i pengaskål

Pappas hand är trygg när vi går genom tullen
Han morsar på kollegor
Ingen sprit och ingen elefantöl
Jag har en Toblerone i handen
som smälter av mammalängtan

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-10-05 02:54



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
ett minne som bubblar upp till ytan
ett barndomsminne
inte helt tydligt förn den som inte var med
och ja
så stort så stort
för den som minns
så väl infångat i dina radet!
2023-10-09

  Anya VIP
Vilken fin berättelse. Så mycket som händer men saknaden av mamma är ändå i centrum. Tobleronen som smälter av längtan....mycket snyggt.
Att pappan undviker alkoholen känns bra.
2023-10-05

  Blomma-Stjärna VIP
mycket fint med stor närvaro i ett minne från barndomen!
(och nu tar vi bron över sundet istället för färja...)
2023-10-05

    Lena Söderkvist VIP
Ännu ett fint barndomsminne med pappa i centrum. Värmen flätas in i detaljerna, framför allt barnets längtan.
2023-10-05

  TrollTörnTrappan VIP
Oerhört närvarande gestaltning!!! Ur pojkens perspektiv : ömsom skrämmande, ömsom lugnande.
2023-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP