Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hellre hatad

Jag blir hellre hatad
för den jag är,
än älskad
för den jag inte är.
Hellre bannad
av välvilja,
än lovordad
av kryperi.

Jag vandrar hellre ensam
med hela mitt jag,
än samman med den
som halverar mig.
Jag går hellre mot döden
i strid för sanningen och rätten,
än sparar livet,
kuvad av lögnen och orätten.




Fri vers av Åsa Henriksson VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-10-08 11:10



Bookmark and Share


  Ulf Lundin VIP
Otroligt bra formulerad livsinställning!
Bokmärker inte ofta, men den här vill jag bevara som en påminnelse.
2024-02-01

  Gunnar Hilén VIP
Storsint, mäktigt, ärligt...får mig att tänka på Jonathan i Bröderna Lejonhjärta.
2023-10-09

  rostspik VIP
Klockren text om inre moral. Väl funnet!
2023-10-08

  Koloristen
Japp. Hellre dö stående än att leva på knä för att behaga illasinnade.
2023-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Henriksson
Åsa Henriksson VIP