Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En haibun


I barnets värld



Hon visar stolt upp det hon ritat på gatan. En bil med mamma, pappa hon själv och småsyskonen. Fint säger jag.
Var ska mormor sitta? säger lillebror. Jag kan sitta här bakom alla säger jag glatt och hoppar in. Ett ögonblick ser hon lite bekymrad ut, sen "då får farmor sitta bredvid dig! " Fast allt verkar ändå inte helt ok.
Du kan ha ett stort släp efter, så får alla andra som du vill ha med plats, säger jag. Hennes ögon blir alldeles runda och de för stora vuxentänderna syns när hon ler nöjt!
Hand i hand går vi iväg, gör tokroliga rim och ramsor skrattandes till lekplatsen.


i barnets värld
är allt på riktigt
oxå det på låtsas




Bunden vers (Annat versmått) av lila fjäderblomman VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-08 15:35



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en speciell dag, väl värd att spara i långtidsminnet.
2023-10-09

  Blomma-Stjärna VIP
- men så fin och härlig haibun - lockar fram ett brett leende ;-)!
2023-10-08
  > Nästa text
< Föregående

lila fjäderblomman
lila fjäderblomman VIP