Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nötskalet

jag har inte sett dig på två år
bra för nerverna
dåligt för nerverna

utsikten står sig
vad som varit där är sedan länge glömt

hon glöder ännu
röda frukter och vassa hullingar
i en oemotståndligt vacker väv

gå inte för nära
njut skönhet på avstånd
sa han

jag betackar mig för beskäftighet

livet är livet
och jag är en normalt funtad människa

ett krossat hjärta
är ändå ett hjärta
hur man än vänder på det
bedraget eller utnyttjat eller erfaret eller ...
det slår lika väl

en ljudlöst tickande klocka
tiden smyger undan

solförmörkelsen är total
någon sekund
kalkylerad
omtalad
efterlängtad i åratal
gåtfull och fascinerande

vi njuter alla
en sekund
och skänker inte en tanke åt
ett år
hundra år

det mörka som kittlar
det farliga som lockar

i drömmarna
varar det någon ynka sekund




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-09 14:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP