Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Moppmoln

I skymningen vid frukt- och grönt,

där skräpet samlas i dagens lysrörs ljus.

 

Med sin mopp av vind, dansade han fram,

svepade bort varje dammkorn, bort allt grus.

 

Men drömmen om frihet kändes i varje mopptag,

så han bytte sin mopp mot ett segel av moln.

 

Med skor av bubblor och rock av plastpåsar,

steg han på en färja,

där tidens hjul brinner men aldrig förkolnar.

 

Vid gränsen mellan hyllor och hav,

seglande på böljor av mjölk och juice.

 

Till en plats dit kassornas klang ej når,

hans själ fylldes av en outgrundlig tröst och sus.

 

Men snart gick horisonten i kras,

och färjan sjönk i ett virvel av risgryn och salt.

 

Havet av saft omslöt honom, och han blev ett med djupet,

där varje droppe var en saga, en skrönas gestalt.

 

Under vattnet, etiketter, prislappar,

likt musslor, likt snäckor,

och skaldjur sjöng om reor och rabatt.

 

I detta hav av konsumtion,

strömmade drömmarna genom verklighetens nät.

 

I butikdjupets dunkel, där ljuset ej når ned,

fann han en värld av tystnad, i evighetens frid.

 

Inga kassor, inga skyltar, bara stillhet i dunkelt sken,

här, bortom dånande trålare.




Fri vers av K.S. Sollenhag VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-10 14:23



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Böljande och skön läsning
2023-10-11

  DavidM VIP
Rytmen, bilderna, uttrycken. Det ryms en hel berättelse i raderna. Medryckande läsning.
2023-10-10

  Blomma-Stjärna VIP
texten vittnar om en inre frihet och rikedom - har själv varit städare (fast inte i butik)
- ett monotont arbete tillåter tankarna att flyga och fara -
2023-10-10
  > Nästa text
< Föregående

K.S. Sollenhag
K.S. Sollenhag VIP