Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du vi ses en onsdag i mars, jag ska spela krocket nu

Hej, jag gillar dina moves. Gillar du mina? Kolla jag kan nästan göra moonwalk. Okej, nej, vi dansar visst inte i samma takt, vi sjunger visst inte samma sång, men vi kan väl hålla varandras hand? Det kan man väl ändå? Har du inte hört talas om sånna där ”silent discos” där alla har egen musik i egna hörlurar? Kom med, jag lovar det blir kul.
Vart ska du? Kan vi inte ta olika tåg till samma plats, eller kanske ännu hellre samma tåg till olika platser? Jag bokar biljetter på en gång, det blir inga problem! Vi kan sitta i olika vagnar om du vill och bara ses i bistron. På neutral mark så att säga. Ditt territorium inkräktar jag inte på, du får lova att hålla dig borta från mitt, du med.
Det skiter väl jag i, om det är vi två, vi kan väl ändå vara tillsammans? Vem bryr sig om en sån utsliten käpphäst som kompatibilitet? Vad spelar roll annat än att vi vill? Och förresten, vi båda gillar wienerbröd så om vi inte kommer på något annat kan vi ju alltid prata om det.
Ska vi bli sambos? Jobbar du natt? Ahhh, jag jobbar dag… Okejdå, so what!? Vi ses i gryningen. Jag ska bjuda dig på frukost till min middag. Det blir gott! Jag är ingen hemmafru direkt, men jag är ganska bra på grytor. Det tycker du väl om? Annars kan jag steka bacon, men om du vill ha scrambled eggs så finns det en risk att det blir bränt eller alldeles för salt. Fast du är ju en modern man så det kan du ju förstås fixa själv, inte behöver vi varandra till sånt. Inte ska vi befläcka vår relation med sånna oväsentligheter som brända ägg.
I en graf kan jag rita dig som en sån där konvex och mig som en konkav. I skärningspunkten kanske våra hjärtan kan slå precis samtidigt, tror du inte? Om så bara en gång var tredje fullmåne om den infaller på en torsdag i mars eller november. Så det kanske bara händer två eller tre gånger till de närmaste hundra åren. Äsch, jag har redan lagt in datumen i min kalender. Jag lovar att inte ens avboka om det skulle råka visa sig att jag ska till Spanien eller Portugal den dagen. Då så, visst ses vi då? Visst ses vi på en torsdag i mars? Okej, då var det bestämt. Puss o kram, hejdå. Ta hand om dig! Jag ska älska dig så mycket mer än om jag behövde se dig varje dag. Nej, vet du, nu måste jag springa. Jag ska spela krocket!




Fri vers (Fri form) av uppriktigtsagtt
Läst 45 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-10 22:42



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Onsdag var det ju.
2023-10-11
  > Nästa text
< Föregående

uppriktigtsagtt