Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Schottisrymd


Det är schottis på gång
hela rymden fylls av sång
och bygdens barn klappar takt
medan träd lövsmyckar trakt


Det är höbalssäsong
kanske ängsvall till ett fång
av allsköns blommande prakt
ren magi som någon sagt


Rullklucksskratt kvittersprall
hela sommarn till en trall
öppna fönster på rad
tuvors lyster blir ballad


Långt från snökorn i svang
Vi vårt tonraffinemang
lyfter upp mot all köld
blir en kolorerad sköld




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av BenGust VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-11 11:27



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Som att hitta guldkorn i vardagsgruset.
2023-10-13

  Elinor Sörensson VIP
En härligt sjungande
schottistext i glädjeton.
2023-10-11
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP