Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den naiva ...

Den är en livsfarlig drog
den naiva och bedrägliga godheten
den falska perverterade godheten

för enskilda människor länder så väl som imperier
leder värdeavgrunden till euforisk njutning
sedan till ruin
och därefter till en plågsam död

den är snabb och skoningslös
och har sin rot i självförakt
den stimulerar
våra mest primitiva reflexer

på några få år
har den tagit ett dödsgrepp
kring hela västvärlden

vå håller helt på att tappa medvetandet
vi ser inte klart
vi hänger slappa i dess grepp
det är för sent att kämpa emot
en tidsfråga bara

överdosen kommer att begrava en hel civilisation

Dödsängeln imiterade ljuset
och eftersom människorna inte ville veta av det äkta
skapade vi själva vår katastrof




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-14 13:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP