Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ahti är vattnets gud i finsk mytologi. Saari betyder ö.


Martti Ahtisaari död




Den förre finske presidenten dog i morse
86 år gammal.

Han var en fredsförhandlare av guds nåde
och fick därför Nobels fredspris 2008.

Han var född i Viborg som Sovjetunionen
stal från Finland under världskriget.

De var 10 000 som fick fly därifrån Karelen.

Han upplevde sig som en evig flykting
och blev kanske just därför så känslig,
empatisk och skicklig i sitt politiska hantverk.

Han kommer att få en statsbegravning.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Gunnar Hilén VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-16 11:47



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Tack Sefarge ! Fint !
2023-10-16

    Sefarge VIP
När Calle Bildt gav upp
sitt uppdrag vid Kosovo
-Serbien konflikten fick
M.Ahtisaari. helt sonika
Ta över den "soppa" som
Höger-politikern lämnat
efter sig! Och någorlunda
hjälpligt sy ihop ett avtal
Där Svensken helt fatalt
misslyckats. ..Men samme
person återkomm senare
som Ud-mini-ster med sin
så kallade beryktade "Cook
-tail diplomati. Där syns det
olik skillnad på politiker och
politiker: på den som babblar
och den som kan agera och
hålla huvudet kallt, och inte
ge upp:när krutröken så lägrar
sig) Heder ändå åt M.Ahtisaari!
;)







2023-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP