Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stormbyar

Stormen viner
i fönsterspringan,
hakarna glappar,
har inte isolerat.

Veden är slut,
elen för dyr.
Tänder värmeljus,
trär på lusekoftan.
Två ullfiltar
runt benen.

Blir varm,
men fryser ändå,
därinne,
dit ingen når
för att värma.

Varsamma vindilar,
emellanåt tystnad.
Trädkronorna rasslar
i flammande färger.

Löven dansar,
faller för att dö.
Bli mull, ge näring
åt de kala träden.

Ihållande storm
under natten,
snötäcke på tomten.
Tio grader
i sovrummet.
Blir desperat och
ringer vedgubben.

Köper två kubik
på kredit.
Får dra in på maten.
Men det sprakar skönt
i kaminen.

Blir varm,
slappnar av,
drömmer om mat.
Skriver en dikt,
och publicerar.




Fri vers av Åsa Henriksson VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-10-19 19:50



Bookmark and Share


  La Magnólia
Så levande beskrivning av stormbyars framfart, naturen, kylan men också värmen från kaminen.
2024-02-19

  SatansSon VIP
Isvindar här i Ängelsberg igår. Lätt känna igen sig i din dikt
2024-01-23

  karenina VIP
Väl talande rader, är lätt att få bilder, känna först kylan och sedan värmen från den knastrande kaminen
2023-10-21

  Olof Johanson
Värmande rader från en poet som söker skydd från isande höstvindar. Bohemisk och vacker.
2023-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Henriksson
Åsa Henriksson VIP