Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att det är så svårt med sanningen....





Tidningen försöker förklara varför "människor" har krigat under årtusenden och så räknar man upp: torka, klyftor mellan fattiga och rika, svaga stater, flyttströmmar från landsbygd till tätbefolkade städer...

Varför är det så svårt att berätta att det är vi "män" - inte "människor" - som startar krigen, krigar och dör ?

Trots att skribenten är kvinna.

Varför spär hon ut orsaken till att gälla alla människors beteende ?

Detta händer ju även i det enskilda fallet där mannen begår brott mot kvinnan. Hon håller många gånger sanningen tillbaka i det längsta...innan en väninna nära nog tvingar henne att anmäla brott.

NÄR ska kvinnan berätta sanningen om eländet på jorden ?

Är hon rädd att såra mannen ELLER rädd för att bli ensam...utan man ?




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Gunnar Hilén VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2023-10-22 15:20



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Det är ju ett riktigt skitspektakel de.
2023-10-25

  Gunnar Hilén VIP
Det är ju ett riktigt skitspektakel de.
2023-10-25

    ej medlem längre
Hon vet att de vars stöd hon måste ha för att kunna bli hörd över huvud taget inte lyssnar på henne, tystar henne och stämplar henne som hysterisk om hon säger sanningen.
2023-10-25

  Koloristen
Många kvinnor vill vara som män, och göra det som män gör. I synnerhet vita, rika män. Att det skulle vara fred är floskler. Det är krig hela tiden och alla kämpar för sin egenart. De som inte gör det går under.
2023-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP