Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här har svenska kvinnor nåt att ta efter


Jag kände en isländska




Hon hette Gunnarsdóttir.
Hon var vacker och slogs
för jämlikhet på jobbet
där cheferna falerade
å det grövsta.

Vi var kollegor och hade samma inställning.

Igår strejkade alla isländska kvinnor och
ickebinära i 24 timmar, för devisen
"Kallar du det här för jämlikhet"?

Alla kvinnor, även de med obetalt arbete !

Island har världens minsta löneskillnader
mellan könen men kvinnorna ger sig inte förrän
man får lika lön för lika arbete.

Statsminister Katrín Jakobsdóttir jobbade inte under strejken.

Man kämpar också mot könsbaserat våld och för
invandrarkvinnors insatser på arbetsmarknaden.

Jag minns min kollega. Inte en jävel satte sig
på hennes näsa.

það sat ekki skíthæll á nefinu á henni.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-25 07:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP