Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spegelkomposition med homonyma rim (=likaljudande med olika betydelser)


RIMLEK

Nu är dold ditt hjärtas låga
utan tydlighet och tåga.
Förr flög fantasiens svala.
Trasten hördes tydligt tala.

Förr fick fantasien tåga
i det öppna, anloga.
Nu må du din själ hugsvala
i det dolda, digitala.

 




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-10-27 11:50



Bookmark and Share


  Recycled Redhead 3.0 VIP
Fyndigt!
Tack!
2023-10-31

  Staffan Nilsson

Härligt fyndigt och vackert gestaltat.
En digital pärla - och analog när jag skriver ut den till kylskåpsdörren.
Varm tack!

2023-10-27

  Anya VIP
Nu fick jag lära mig ett nytt ord, homonyma. Hade ingen aning. Härlig lek med ord även om det är en mörk ton mellan raderna.
2023-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP