Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tidigare publicerad 2022-08-07 (Fortfarande aktuell ännu idag)


Nu gör jag revolution!

 

 

kastar loss, hoppar på frihetens skepp

fri från förtryck och moralister

för det gamla jag ej hänger läpp

sällar mig till andra anarkister

 

länge nog jag levt som tilltufsad slav

med bojor kring fötter hasat fram

en av alla slavar i deras enklav

har länge levt ett liv i skam

 

männens oskrivna privilegier

orättmätigt tillskansade

de är alla trogna kolleger

bak tjock mur förskansade

 

men nu jag på eländet tröttnat har

nu ska bli ordning här på skutan

bäva månde alla kaxiga karlar

jag står på vinnande rutan

 

skapar mina egna lagar

njuter samma klara rättt

gör som jag behagar

på alla möjliga sätt

 

leva livet jag tänker

inga mera måsten och krav

kör så vattnet stänker

seglar ut på frihetens hav

 

ner med gamla strukturer

riv alla murkna murar

allsköns skumma figurer

i skuggornas mörker lurar

 

länge vi kvinnor kuvats har

upprorets tid kommen är

inget tålamod finns kvar

adrenalinet rusar i varje artär




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2023-11-01 14:55



Bookmark and Share


    Tidsljus_Timelight
För mycket tyck-synd-om-mig.

Det vore revolutionerande att sova på härbärge för dig.
2023-11-04

    Music mind VIP
Upp till kamp!

Väl diktat.
2023-11-03

    Lena Staaf VIP
Riktigt rivig text med kampanda! Bokmärker.
2023-11-01

  Sparvögat VIP
Bra tecknat om kvinnans kamp ~
om rättvisa…
2023-11-01

  Kungskobran VIP
Lycka till, släng offerkoftan
2023-11-01

  Marita Ohlquist VIP
Härligt med kvinnor sin vill, kan och törs.
2023-11-01

  Cikoria Blå VIP
Bra rytm och rim.
Trevlig text med stort allvar.
2023-11-01

  Gunnar Hilén VIP
Go for it woman !
2023-11-01

  BenGust VIP
Ja, sega gubbar till diktatorer är då ett förlegat släkte.
2023-11-01

  Mats Edin VIP
Medryckande och vettiga strofer
2023-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP