Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag dör


När jag dör skall jag bara ta det lugnt.

Det första jag skall göra efter att ha vilat en stund,
är att närvara vid min egen obduktion.

Bara för att se vilka märkliga saker och organ
jag har burit runt på i kroppen hela mitt liv.

Jag menar och tänker;
jag har ju aldrig sett mitt hjärta,
min mjälte, mina lungor eller lever med mera.
Ändå har jag släpat runt på dem i hela livet.

Framför allt har jag inte sett min hjärna!

Den som har bråkat med mig så extremt mycket.

Sen skall jag inte förhäva mig i alla ambitioner
som jag hade när jag levde.

Jag skall ta sovmornar.

Äta goda frukostar i timtal.

Äta och dricka vad jag vill när jag vill
utan att tänka på att magen sväller.

Jag skall dock ta långa promenader
och läsa de böcker jag inte hann med när jag levde.

Ta en tupplur på dagen precis när jag vill.

Tidrapporter kommer jag definitivt att inte skriva.
Jag kommer ju att vara min egen chef.

Tror att jag kommer att låta skägget växa,
och äntligen kanske se lite intellektuell ut.

Jag kommer att ta semester när jag vill
och tillbringa mycket tid i Berlin.

Jag skall kolla igenom alla finska filmer jag missade
för det var ingen fan som stod ut med detta när jag levde.

Framförallt.

Kommer jag i smyg.

Lyssna på allt snack om mig efter att jag dör.




Fri vers (Fri form) av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-11-03 15:33



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
En vers om döden som faktiskt är Rolig.
Som pensionär håller jag med Ohemulen; kanske märker vi inte ens att vi dör.... ?
2023-11-03

    Lena Söderkvist VIP
Snacka om galghumor. Helt underbart skrivet, jag både skrattar och håller med.
2023-11-03

    Ohemulen VIP
Man kan göra allt du skriver om som pensionär :-) Förutom det i din sista rad...
2023-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP