Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappa

Pappa

Jag vill att du ska veta att när jag är gammal och grå så kommer jag tänka tillbaka…
På de ljuva minnen du gett mig
Varma länder, vita stränder med klarblått vatten
Watermelon shake
Skratt och familjens humor, Michels skämt

Men framförallt kommer jag minnas
Hur du kämpat och gjort allt för mig
För min lycka och glädje, mitt välmående
För att jag ska ha ett bra liv och möjligheter och fina minnen

Du har gett kärlek och disciplin
Varit pappa och samtidigt haft så många ansvarstaganden och roller att stå i.

Jag vill att du ska veta att när jag är gammal och grå så kommer jag minnas dig som min pappa som älskat mig mer än någon annan på jorden
Jag vet det och har känt det, känner det i djupet av mitt hjärta

Du är den mest goda personen jag vet
- Den mest generösa, omtänksamma, givmilda och starka personen jag kan komma att tänka på.

Jag vet att du har känt att du inte räckt till alltid,
Men tänk igen
Som ensamstående förälder har du gjort allt och lite till
Men EN människa kan ju bara räcka till SÅ mycket.

Vet att - jag ser dig, dina ansträngningar, dig - jag har sett dig
Jag vet vem du är och jag vet att du älskar mig
Så tack pappa för allt du gjort och för allt du varit/är för mig

Du är ljuset i min själ
Kärleken jag ser i människorna jag möter
Värmen som omfamnar mig vart jag än är

Att jag är älskad av dig och varit det i med och motgångar i mitt liv har gett mig en oändlig kraft

Själen sjunger kärlekens visa
Din kärlek har skapat en stark låga i mig

Jag älskar dig oändligt.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Diana,VC
Läst 84 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-11-06 03:49



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
wow, vilket kärleksförklaring!
har inte hört något liknande
för det mesta skriver folk
om förlorad kärlek
men här är ingenting förlorat
jag har inte skrivit mycket alls
om min egen pappa
som dog för ett tag sen...
så jag gillar den här <3
2023-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Diana,VC
Diana,VC