Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alltings förgänglighet. Livets gång. Världens gång.


Vårlöken

Den tittar försiktigt upp
reser sig snabbt
och vissnar
när ljuset
blivit för stort
och för tydligt

Den ger plats åt det nya
Det som ska gro och komma efter
Det som kräver mer ljus
för att slå ut sina blad
och blomma starkt

också det nya
blir gammalt
lägger sig ner
en dunkel novemberdag
när luften är blöt
och marken är kall

Vilan är tyst
väntan i jorden




Fri vers av Marija M VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-11-10 10:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marija M
Marija M VIP