Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GUDSBEGREPPET

Begreppet "Gud" är osäkert och grumligt
och passar dåligt in i en sonett.
Det hamnar utanför allt fel och rätt
och att hantera det blir därför fumligt.

Som makro- eller mikrokosmos
blir gudsbegreppet möjligt att begripa
som svaga toner från en herdes pipa
förnimms i bronslursstötar över Knossos.

Begreppet "Gud"  fördunklas i mystiken
men får ibland en högst konkret gestalt.
Begreppet räknar anor från antiken

och innefattar ingenting och allt.
"Gud" utmanar alltjämt och tusenfalt
den infantila tron och kvantfysiken.

 

 


              

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 61 gånger
Publicerad 2023-11-12 19:33



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
"The finest emotion of which we are capable is the mystic emotion. Herein lies the germ of all art and all true science. Anyone to whom this feeling is alien, who is no longer capable of wonderment and lives in a state of fear is a dead man."
- Einstein
2023-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP