Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eoner igenom

 

 

älven rör sig genom landskapet

leker sig sprattlande stenforsen nerför

kastar sig vildsint utför fallet

stannar till vid kraftverksdammen

stilla flyter den i jordbruksbygden

fram till havet

inbrott blir utbrott i sältan

 

genomfuktar på sin väg

ger liv

varsamhet påbjudes

källa i skaparens hand

och vår

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 47 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-11-16 16:19



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Vattnets väg - egentligen borde man säga " av vatten är du kommen " !
Det är alltid en fin upplevelse att slå följe med din text !
2023-11-17

    Sefarge VIP
Inlevelsefull skrivelse!
Likt en påminnelse
om det levande blod
-omloppet i vår natur:
Älven! Som beskuren
även ger Elenergi
in till vårt samhälle
;)
2023-11-16

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om älven som ett levande väsen men reglerad av oss människor.
2023-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg