Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lånar ett foto från pixabay


Skogspromenaden del 4

Nu kommer Seppos kompis fram och räcker fram handen till mig ,
Hejsan säger han , Timo heter jag.

Hejsan säger jag tillbaka och berömmer honom för detta fantastiska hus.

Han tackar och dukar fram maten på bordet och sedan säger han
varsågod och ta för dig.
Han har lagat en gryta som doftar himmelskt .
Sedan kommer min bror Seppo med en korg med nybakade bröd.
Detta är ditt recept syrran som Timo bakat.

Nu blir jag ännu mer imponerad av denna man.
Vilken kille du har träffat säger jag till min bror.
Han får gärna snida en vacker julstjärna eller en ljusstake till mig.
Men för sjutton säger jag , jag glömde kassen i hallen. Jag har bakat bullar åt er.

Tack snälla syrran säger Seppo. Om du visste vad jag saknat dessa bullar.
Jag tackar och ger honom en varm kram.
När vi har ätit maten och brödet som va både saftigt och luftigt va jag så mätt
att jag va tvungen att lägga upp fötterna ett slag på en pall som stod intill
soffan i rummet .
Vilken fin pall sa jag. Den har du väl med snickrat sa jag till Timo.

Jodå , sa han, ,
Ett utav mina första snickar jobb här.

Du behöver inte vara så blyg sa jag , du skulle kunna ha en egen hemsida och få massor med beställningar omgående. Det är jag säker på.

Tack så mycket säger han , men jag är nöjd som jag har det .
Om du vill kan vi ta en promenad i området så blir du piggare .

Okej, det vore skönt säger jag . Då kan jag gå av mig lite utav allt gott , , och vi börjar skratta allihop, ,

Fortsättning följer, ,





Prosa (Novell) av soligajag_1 VIP
Läst 28 gånger
Publicerad 2023-12-03 08:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP