Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STRUMPSTICKNINGSMASKIN

Min vers kan verka skriven 
på strumpstickningsmaskin
och automatiskt driven
som verkstadsindustrin.

Förfärdigad mekaniskt
och snabbt reproduktiv
blir versen oorganisk
och mest kvantitativ.

Att producera dikter
i samma fasta form,
med gamla mått och vikter
är hantverkarens norm.

Jag har som jobb att nöta
min form för poesin
och fortsätta att sköta
min strumpstickningsmaskin.

 

 

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-03 15:47



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Övertygande och fyndigt av den Okuvlige: alltså Ulf Carlsson.
2023-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP