Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I kylans vals

I valsens dans spinner mitt liv på ett slut
En gnista om hopp i kylans vita gnister
Tro om ljus, min själ är till is, ständigt bevakad
En kylig atmosfär, ett gungande hjul
Tomten är på krigsstigen, dansen är slut

Jag sjunger en melodi, nynnar fram
Frusna tår tippar över isen
Mitt hjärta är en tapp, jag fryser
Blod färgar stråket efter mig
Mina fingrar böjer sig ej mer

Jag är en snögubbe i kylans mittpunkt
Valsen är dansens sista trauma
Det är mörkt i mitt sinne, värm mina minnen
Vill ha, vill ge, värmen är som bortblåst
Fryser, min arma kropp ryser
Jag tynar bort i kylans våld
En molande känsla gnyr inom mig

Mörka tider i kylans klang
En melodi i vargarnas ylande
Jag hör kärlek i luftens strof
Mitt liv är en dans på en vals
Där mitt hjärta sjunger om kärleken
Och jag trånar efter värme och närhet




Fri vers (Fri form) av Spiken VIP
Läst 72 gånger
Publicerad 2023-12-03 18:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP