Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ENKEL VALS

När livet kusligt känns och kallt
och utan tro och hopp,
med krig och ondska överallt
och med klimatets flopp,
då sjunger jag som jordens gäst
en melodi som en protest
mot mörker, kyla, natt och nöd
en vals så mjuk och spröd.

Så mjuk och spröd och full av frid,
så gungande och god
med sikte på en bättre tid,
med glädje, ljus och mod
går valsen min i tretaktsgung
till vårens knopp och videung,
till sommardagens blomsterfång
med sol och fågelsång.

En vals och sommarsång skall bli
mitt värn mot ondskans list,
en enkel vals och melodi
mot tidens nöd och brist.
En vals skall vinna så till slut
och världens vinter rasa ut.
En enkel sång i tretaktsgung
gör tiden mindre tung.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 49 gånger
Publicerad 2023-12-05 15:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP