Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2023 efter Kristus

femton mil på åsnans rygg
förvärkar i den unga kroppen
staden larmar under högtiden
inte ett ledigt rum

han känner panik
kanske i den lilla bergsbyn
någon mil söderut
hon kan inte föda på marken

bland djuren
det får bli så
i ett stenkar
lägger de pojken

herdar knäböjer
män från östern tillber
i smutsen och stanken
så konstigt allt har blivit

ängeln igen
ni måste fly
nu
lämna landet
man vill döda ert barn

femton mil 
den unga mamman
bara fjorton år
huttrar i vinternatten

i ett främmande land
ammar hon den lille
hur ska det bli nu
uppenbarelsen förbleknar

världens tideräkning
har tagit sin början




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-08 09:10



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
De två sista stroferna sätter sig fast, skapar ett djup i tillvaron.
2023-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP