Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Att nå barnens värld är allra finaste och störta utmaningen som man kan göra i sitt liv. Oskyldighets värld.


TAM FÅR EN JULKLAPP AV TOMTEN! DEL(2)

Snabbt, ovanligt, tog skoldagen slut.

När Tam kom hem var allt tyst och mörkt.

Han undrade varför är det tyst hemma!

Det tog inte så lång tid för att bli ljust igen.

"TA TA TA TAA! Lille gubben, Tammm! kom till mig älskling", sa farmor som satt i sin favoritfåtölj vid braskaminen som hon brukade sitta vid  varje besök hos dem.

“HA HA HA Farmorrr Farmorrr, jaaa det är farmorrr igen hos oss”, skrålade Tam högt.

Han sprang mot henne och fick en stor kram. En stor kram så mycket farmor orkade med.

Mamma och pappa ville överraska Tam med hans älskade gäst som han väntade på  jättelänge. 

“Farmor, jag vet varför du inte kom till oss förra veckan, du ville baka mina älskade julkakor som du brukar baka varje år ”, sa Tam.

“Ojdå, jaaassså? vet du det? Undrade farmor

“Ja, för att katten åt upp allt du bakade”, Tam.

“Oj Oj Oj, jaaa det är sant men hur visste du det lille gubben?”, frågade farmor.

“Det är hemligt farmor hahaha, men du kan gissa i alla fall hahaha”, sa Tam.

“Hemmmligt? Ha Ha Ha Hmmm låt se”, funderande sa farmor och klappade med fingret på kinden medan hon tänker och gissar.

Hon bara gick med Tam i leken.

“Du! Har du varit hos mig eller? frågade farmor.

“Ha Ha Ha kanske, jag bakade med dig också”, leksam sa Tam. 

“Oj Oj Oj då!  Så pass är det? Har du drömt om det ? "Vad stor du har blivit lille gubben”, förvånad sa farmor.

“Ha Ha Ha kanske farmor”, sa Tam medan han blinkade till sin hemliga tomte som, tårögd, stod bakom fönstret.

“Kanske, kanske, kanske, har du bara kanske ordet?" Sa farmor

“Kanske ha ha ha”, sa Tam igen, han skrattade och så rullade  farmors fåtölj precis som han alltid brukade skoja med henne och sprang mot sitt rum.

“Ha Ha Ha , jag älskar dig lille Tam, du är den största gåvan som jag fick i mitt liv”, sa farmor och sprang för att krama och leka med Tam hans favorit lek. Leken var en lässtund. Hon hade med sig en ny julsaga som hon gömde i  sin varma morgonrock fickan.

De satte sig på sängen. Och hon höll, med ena handen, sagan, och,med andra  varma, höll Tam kramad. 

Och började läsa den nya julsagan för honom.

De gick långt borta i den nya julsaga världen som de alltid brukade göra.

Så levde de lyckliga i alla sina dagar.

SLUT!

-------------------

Den här sagan var en fortsäning till DEL (1) NEDAN

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2482467

 






Prosa (Fabel/Saga) av MALVAA VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-11 23:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MALVAA
MALVAA VIP