Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"När man kommit så långt som jag i meningslöshet är vart ord åter intressant." Gunnar Ekelöf i Strountes


Fruktdansvers

Se clementinerna dansa
och äpplena chansa
på en smäktande vals
men citronen dansar inte alls

Ett päron och en melon
får snart nog fason
på de rätta stegen
Men vart tog jordgubben vägen, så förtegen?

Och en banan, grön eller rutten,
ser ingen chans försutten
Dess dans är rätt skral
så den strippar sitt skal

Moroten får hålla truten
ty den är utesluten
i frukternas krets
trots dess fruktlösa hets

Rödbetan får inte heller
vara med så den gnäller
över livets orättvisa
med en besk och bitter rädisa.

Och den där pumpan
vill bara visa rumpan.

Så dansar de som kan och får
medan tiderna kommer och går
en del får vara med i dansen
medan andra aldrig får chansen




Bunden vers av Algotezza VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-12 08:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP