Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är en regus om hunden Utochin

det är en regus

en rebus på g

platserna mellan orden
är som flexibla kontorsutrymmen
från Regus

observera att dikten inte är sponsrad

för det är min rad
inte Spons rad

observera förresten
i största allmänhet
inte just specifikt bara det här
observera även resten

men det här är min rad

språket är en min-rad
ett minerat fält, men ett, av gott spelt
felt good, i ett definierat tält
som torrt suger orden i droppar
likt manna, från molnen ett rim
som inte var ett rim, med det sanna
i att tanken vadar där men inte går
går det inte
att stå
så stå
där ordet själv dig sår
på åker där du i orden dig åker
är den dig, är du resan, vad är det

då det är svansen som vänder hunden utochin
utopin, där är skillnaden ett ljud bort
heter han så
ut hund, och efter ropat ord plocka pinn
den är omvänd, men var inte vilsen i terrängen
den viftar inte bådhänt för den har en slutstation
likt en kompassnål som målmedvetet snurrar
runt vår egen axel
såsom språket snurrar i orden
Karlfeldt, Erik Axel

getingen sticker ifrån oss
så den sticker inte

dålig dammsugare suger, dåligt
sugare sugare dådelidå
eftersom den gör det, den suger inte
men den är bra på det den är sämst på
att suga
för det är det den gör

suger luft som luftar språket
fångar stoftet –

suger
rör
gärna

i hjärta och hjärna

o, så gärna
ett o

ett o från ordens ek
ett ek-o

häruti språkets lek

där hjärtat i språket är det man tror man
– vet –

men inte huruvida man tror på

det.




Bunden vers (Rim) av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-18 03:04



Bookmark and Share


  Gabrielw VIP
Vild fantastisk bergochdalbana
2023-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP