Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Icke genomtänkt köp

Var igår och köpte ett par skor och jag tittade under sulorna där det stod rea extra billigt just nu. Tänkte då varför ska lockande varor locka till sig gamar under galoscherna?
Slantade upp pengar och gick där ifrån med ett leende på läpparna, men under den bubblande ytan låg en räv begravd.
Visst låter det trevligt eller hur?
Men dagen hade fortlöpt trots allt, och minnet av en rea märkt vara hade etsat sig långt in i hjärnbarken.
Ljuset hade spridit sig med varma strålar längs alla kanter av uppståndelse,
Utväxten på hårstråna uppe på hjässan hade med vindens kraft blåst långt bort i oceanernas begynnelse.
Var ska jag hitta den värld där just jag kan öppna mina sinnen och bruka dem med en känsla av nöjdhet och bemärkelsegrad attraktiv?
Ska denna tid ta slut just när jag har börjat leva i den?
Allt för och påklistrat under en lapp i fjällen, när lavinen rasar ner med två skidåkare som just trott sig göra en bra affär med köpet av pjäxor på rea.
Då de efter många sjukhus vistelser fattat vad hela förloppet hade betytt egentligen så var det för sent och ångerrätten hade redan gått ut.
Fortsättningen följer med långa vistelser under ekologiska märken….
Köp dig en ny början och känn att du är nöjd, eller hur ska man komma över ett inte genomtänkt köp?




Övriga genrer av enpoet VIP
Läst 33 gånger
Publicerad 2023-12-23 22:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

enpoet
enpoet VIP