Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elden i oss

Det som vi ser också i den verkliga eldens alla lågor, ger värme och gör att vi kan få skydd för det kyliga klimatet som existerar också. Med andra ord, utan eld kan vi inte överleva, och inte heller ha möjlighet att laga mat, eller få värme i vårt vatten. Men inte elda för kråkorna, är det ultimata eller hur? Det är som allt annat i vårt samhälle, en kombination av olika system, som ger oss det vi eftersträvar, kan vara eldens favörer med ordets kryddiga substanser, eller att fatta taget om något och inte behöva springa bort från det som vi är intresserad av. Tex en liten eld som tänder hoppet i våra liv, en eld där drömmen inte är släckt, och en eld där vi kan samlas runtom, för att berikas med de som vi tycker om, att dela stunden och vara fria.
I Guds kärlek så är vi helt och hållet unika människor, och vi har denna eld inom oss, med kärlek som ger oss frid och vi är alla mottagen av Guds nåd. Så släck inte elden, för någon annan, i stället var positiv och ge uppmuntran till de som vi kan. I Guds rike finns det sol och ljuset som ger oss ett stimulerande inom livet. Passa på att vara glada och redo att ge vidare ett positivt budskap till någon annan. Varse det är inom skrift eller med ord, eller inombords våra tankar, så är vårt möte med elden, det som tänder våra hoppfulla inre känslor, och gör att vi orkar mera, kämpar mot motgångar, med denna inre och yttre eld i vårt temperament. Elden är lös, livet är eldat och klart, numera är jag lika glad ändå.




Övriga genrer av enpoet VIP
Läst 24 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-18 23:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

enpoet
enpoet VIP