Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årstanke

Såhär i årets sista vecka 

Jag vill en tanke sända

Om att vi ska sträcka ut en hand

Och omtanke och värme sprida

 

Så att allt mörker och all kyla 

Som fyller vår planet med hat

Ska tappa greppet om sitt verk

 

För att hat föder hat det vet vi

Och på samma sätt kan vi sprida

Godhet och kärlek mellan människor 

 

Så låt oss sträcka ut en hand 

Och under nästa år hjälpas åt

För att knyta gemenskapens varma band

Runt hela vår gemensamma jord




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-29 06:43



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Tack för denna fina kärleksfulla dikt. Ja, låt oss sprida kärlekens och vänskapens, fredens och friden budskap tillsammans. Som ringar på vattnet skulle det nå över hela vår jord.
Tack Maria för dina fina dikter som förgyllt mina dagar. Ett gottslut på 2023 önskar jag dig, tillika ett gott nytt år 2024. Väl mött igen då :)
2023-12-30

  Marita Ohlquist VIP
Ja, låt oss hålla varandras händer
och skapa gemenskapens ring
oavsett vilka vi är och var vi bor
som når runt hela jorden omkring.
2023-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP