Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Landa i sig själv

Helt tyst förutom avlägset bilsus
och kråkor på morgonen.

Då kan man landa i sig själv.
Hitta tillbaka till sin egen livsrytm.

Det sociala juleriet med allt det innebär
leder inte bara till existentiell vantrivsel
utan till olika somatiska besvär.

Frågan är varför man ska vara
social med elva pers samtidigt
när det är precis det man inte tål.

Ljuden som studsar mellan
väggarna, efter ett tag är det
som att få huvudet fyllt
med tre kilo bomull.

Folk som går fram och tillbaka,
kors och tvärs, upp för trappor,
ner för trappor, upp igen.

Dörrar som öppnas, stängs, öppnas igen.

Teven med högt ljud.
Tevespelet med högt ljud.
Fläkten från köket.
Den plötsliga skarpa signalen
från mobiltelefonen.

Samtalsämnena som är mig totalt likgiltiga.

Att vara spontan-social med flera samtidigt.
Som att sända på sju olika kanaler parallellt.
Att hela tiden bli avbruten.

Insinuationerna. Den beska blicken.
Missnöjet med min närvaro, som alltid pyser fram i förbifarten. Ändå ska man bjudas in. Frågan är varför.
Kutym och tradition. Firandet som program.
Hej Lars Norén.

Fräckheten i att vara döv på ett öra.
Du kan väl vara lite flexibel.

Det är inte jag som valt
livsstilen hullerombullerjour.
Not my circus, not my monkeys.
Elvis har lämnat byggnaden.

Hög tid att välja sig själv.
Vilket betyder att kasta bort kutymen.
Min livspraktik måste vara en sak i taget.
Tystnaden, böckerna. Umgås med folk en i taget.




Fri vers av rostspik VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-12-29 18:49



Bookmark and Share


  Månfare VIP
Det låter som ett vettigt nyårslöfte, om ingen vill ta sig tid att förstå måste man skapa en trivsam tillvsro för sig själv.
2023-12-30

  Larz Gustafsson VIP
Heja, rostspik och SpamPippi!
2023-12-29

  SpamPippiL VIP
Våga vägra julen.

Överkonsumtion och påtvingat umgänge.
Blod är inte tjockare än vatten.

2023-12-29

  Larz Gustafsson VIP
Jag väljer bort hela julen.
2023-12-29

  ßluie VIP
För mig är det enkelt. Jag har familjen 130 mil bort, i Norrland. En djävla massa brorsbarnbarn. Sju. Jag fick ont i huvudet av din text genom att föreställa mig. Jag väljer bort allt. Går på en pubrunda på Julafton. Fixar Jansson. Den blir jättegod. Men all djävla grädde under julen. Jag väljer bort den också. Maten. Allt jag önskar är att allt ska bli som vanligt igen. Ibland har jag ett romantiskt skimmer inom mig som talar. Fixar tomtar, röda dukar, pepparkaksdoft och apelsin. För vem? Kommer nog att välja bort det också vad det lider. Fin text. Stark. Du gav mig huvudvärk. Aj! ;(
2023-12-29

  Larz Gustafsson VIP
Och på ens egna villkor.

Jag vägrar att vara flexibel.

Och att fira jul. Något som retat Hydran så till den milda grad att han förmodligen tappat fattningen.
2023-12-29
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP