Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Dag Hammarskjölds dikter som var generalsekreterare i FN åren 1953- 1961 Hans plan blev nedskjutet över Nordrhodesia, troligtvis med avsikt.


Din väg

 

 

du gick din egen väg

handfast, bestämt

tog din roll på allvar

du brann för fred 

 

du skrev med hjärta

med sådan smärta

du ville alla väl

djupt i din själ

 

"gjorde jag rätt?"

frågade du dig själv

du gick rättvisans väg

en väg med törnen

 

men ödet ville annorlunda

vägen hade ett slut

politik, ekonomiska intressen

förhärskande åsikter

 

du blev ett hot mot andra

vars intressen styrdes av pengar

västvärlden protesterade

du gav dig inte

 

kanske kände du på dig

att ditt öde var beseglat

därom vet vi intet

din resa mot fred tillintetgjordes

 

du gick den smala vägen 

oförtröttligt med kämpaglöd

du dog för freden

ensam men beslutsam

 

må din själ vila i frid

ditt eftermäle blev inte glömt

dina ord berörde många

orden som blottade ditt inre

 

nu andra har tagit över

krig härjar över jorden

önskar någon fred

blir det nånsin slut

 

du gick din egen väg

en väg kantad av misstro

du stod vid ditt ord

de sista på din jord

 

du sökte det ouppnåeliga

ett omöjligt uppdrag

fredens bevarande

ännu inte uppfyllt




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-01-01 11:27



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Fint gestaltat om en människas kamp…
2024-01-01

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om en man som kämpade för fred och frihet.
2024-01-01

  Peter Olausson VIP
Tack för goda ord om en man som dog alldeles för tidigt, och på alldeles fel sätt.
2024-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP