Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyårsnatt, himlen belyses av dina ögon som tindrar

Bom, Boom, Bom
Torget fylls av fulla människor
En gammal jänkare står och vrålar
Det är en folksamling utan like
Fyrverkerier flyger kors och tvärs
Att dom vågar, vissa smäller direkt över huvudet

Står här med min son och beundrar dessa spektakel
Himlen färgas i regnbågens färger
Min son studsar av iver
Hans ögon tindrar i skenet från smällar
En kall, mörk nyårsnatt i stadens belysning
Vi firar in det nya året

Folk kommer, folk går
Alla verkar glada, trots smärre berusning
Jag står bara och beundrar min omgivning
Det är ett spektakel, känner mig nästan hemma
En svunnen tid passerar i mina minnen förbi
Min son studsar av iver, hans ögon dom tindrar

En värme strålar genom min kropp
Håller kylan borta, en glädje över livet på jorden
En lycka sväller över mig, önskar detta varade för evigt
Men vid tolvslagets ryt smäller det av
Färger dansar på himlen, det dånar och dundrar
Min son, du är fantastisk, önskar dig ett gott nytt år

Den enda som hör av sig, som säger gott nytt år
Är min far, han älskar mig, fick ett sms runt tolvslaget
Jag funderar, är det verkligen bara han som bryr sig om mig
Många tankar i skallen, ignorerar, slänger en skymt emot min son
Han studsar av iver, förtjusning, hans ögon tindrar
Ser mig själv när jag ser dig, önskar dig all lycka
Pappa finns här för dig, i vått och torrt
Gott nytt år




Fri vers (Fri form) av Spiken VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-01 18:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP