Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Javisst

Mamman ligger i ensam säng
på äldreboendet Blomman
Sonen kör fortfarande Bambini
längs bananhusen i Biskopsgården

Det som går att fokusera
blir livets mening
Det som ligger i träda
blir skrik om natten

Den som jagar
missar meningen
den som väntar
missförstår frågan

Javisst

Vi leker oss glada och trötta
här hemma när vi är tillsammans

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2024-01-02 03:02



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
En spännande dikt som går att tolka på många sätt tycker jag. Andra versen och halva tredje tycker jag är klokord som angår de flesta. Sista versen gör dikten extra gåtfull på ett positivt sätt.
2024-01-10

  Anya VIP
Här känner jag igen mig men en mamma på ett särskilt boende. En suggestiv, tankeväckande text som ger många känslor. Någon sa till mig; Man ska dö frisk!
2024-01-03

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text om att många dementa, alldeles för många, förlorar kontakten med nutiden och dessvärre även med anhöriga.
2024-01-03

    Lena Staaf VIP
Berörande dikt. Livets mening är väl att bry sig om varandra, särskilt den som är dement och förvirrad och behöver ett halmstrå till sitt tidigare liv.
2024-01-02

  Blomma-Stjärna VIP
Berörande
och upplysande

det finns möjliga sätt
att vara med en närstående dement

"Den som jagar
missar meningen
den som väntar
missförstår frågan"

"Vi leker oss glada och trötta
här hemma när vi är tillsammans"
2024-01-02

    Lena Söderkvist VIP
Griper tag, denna dikt. Blir man dement så kommer barndomen delvis tillbaka, och fler delar av livet likaså. Det är nuet och framtiden man förlorar.
2024-01-02

  christian hüls VIP
Snygg och förvirrande stavrim i de första raderna av denna dikt om tankar som inte riktigt verkar veta vem som tänker, en förvirring som gärna kan uppstå under besöken av en tynande människa på hem, besök som kan visa sig vara viktiga för båda parter! Mig har de berikat enormt, när det begav sig. Och må många fler inse, det där sista tillsammans, det stör inte(!), det berikar besökarens och den besöktes liv, och ja, det är jobbigt och än mer värt det!

Tack för stark, ifrågasättande och tankeväckande dikt som gärna må ge impulser till fler att hälsa på, där i slutet av någon annans liv.

Ty, tänker jag, jag vore allt lite tacksam för lite besök, för ett kort avbrott i hjärnans sista tankesoppa.
2024-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP