Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN DIKT OM HOPPET

Det här är en dikt för oss troende,
för oss som har kvar vårt hopp.
Fast tvivlet är grinigt och groende,
så vägrar vi ändå ge opp.
Vi är av vår trohet beroende
såväl uti själ som kropp.
Det här är en dikt för oss troende,
för hoppets och tröstens tropp.

Det här är en dikt för det möjliga,
för oss med en framtids sikt.
Måhända vi uppfattas löjliga,
som håller oss fast vid slikt.
Vi hoppas ändå och är böjliga
för möjligheternas svikt.
Det här är en dikt för det möjliga
med kärlek och tillförsikt.

Det här är en dikt från oss leende,
från oss med en livssyn ljus,
från oss med ett sundare seende                          
i tillvarons blod och grus.
Vi tror på ett fredligt beteende
trots bombernas bakgrundsbrus,
så här är vår dikt från oss leende
med hälsning från himlens hus!

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-06 14:02



Bookmark and Share


  Flying Anna VIP
Bravo! Härlig rytm och budskap. Vacker slutkläm! Bokmärkes.
2024-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP