Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IN I "GUD"

I det inre, innanför
yttersidans hud
skall jag domna när jag dör
och får känna "Gud".

Innerst inne, utanför
verklighetens ljud,
skall jag lyssna när jag hör
tystnaden hos "Gud".

Bakom, in i, bortanför
stjärnors magnitud
skall jag finnas när jag gör
gången in i "Gud".

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-01-08 15:34



Bookmark and Share


    King Faerin
Nice piece. God is more often than nor a shadowy nebulous evasive entity.
2024-04-19

    ej medlem längre
Varför citationstecken kring Gud? "verkligheten"" och "finnas" borde väl också omges av citationer. Särskilt inom poesin tänker jag att det är underförstått att ord är flertydiga, ambivalenta och kontingenta. Drar man citeringstanken till sin spets borde alla ord omges av dubbla citationstecken.
2024-04-18

  Staffan Nilsson

Jag kan inte låta bli att se "Gud" som ditt sätt att reservera dig.
Vad finns då kvar av Gud?

2024-04-15

  Jan Widströmer VIP
Vackert, välformulerat och insiktsfullt.
2024-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP