Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet och döden

 

 

 

När min tid på jorden är slut
och jag passerar livets port
lämnar jag minnen kvar
av det jag sagt och gjort

då kan jag inte gå tillbaka
och rätta mina fel som är
eller att ta emot ordet, förlåt
av den som skuldkänslor bär

vill gå ut på den andra sidan
med lugn och ro i mitt sinne
och känna att mitt namn
ligger mjukt i deras minne

i livet vill jag sprida värme
av kärlek och vänskaps glöd
så även att ge eftervärme
långt efter att jag är död

när min tid på jorden är slut
och jag passerar livets port
lämnar jag minnen kvar
av det jag sagt och gjort

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2024-01-15 09:37



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Fint och tänkvärt ~ om livets vandring…
2024-01-18

  Eva Langrath VIP
Tänkvärd dikt.
2024-01-17

  BenGust VIP
Liv och död, om man så vill,
två stadier av varande.
2024-01-17

  Ezmeralda VIP
Mycket fint skrivet om tankar på vad vi vill lämna och hur de ska minnas oss.
2024-01-16

    Birgersdotter VIP
Fint-och tänkvärt!
2024-01-16

  Eva Helene VIP
Tänkvärd och vacker dikt.
2024-01-16

  Respons VIP
Fin hyllningsdikt till livet!
2024-01-15

  Blomma-Stjärna VIP
Det är en mycket vacker och välarbetad dikt som uttrycker en sann önskan om att sprida värme, kärlek, vänskap och minnenas eftervärme, när vi gått bort!
Kan det sägas bättre?
Bokmärke!
2024-01-15

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord och tankar kring
vår tid på jorden.
2024-01-15

  Öknens Ros VIP
Fint om livet och minnen man lämnar kvar.
2024-01-15

  Maria Sundelin VIP
Helt klart lämnar vi minnen efter oss
Kramar
2024-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP