Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten beteendeupplysning till alla energitjuvar och dess offer.


Mönstervalsen

Jag ser att du söker och synar med din blick.
Letar efter felen, som många andra fick.
Jag hör att du talar och kräver medhåll,
För det är ju du som har koll.

Du vet ju precis vad dom andra vill ha
Och förklarar för mig, hur det borde vá
Och där nån har misslyckats och kommit lite snett
Ja, där ler du brett.

Vad vill du vinna? Vems mod ska du ta?
För när nån går mot botten så mår du ju bra.

Din identitet presenteras som ett vi
Där man skjuter över skulden på den som står brevid
Och som inte håller måttet enligt dina direktiv
Hotande positiv.

Förtalar och förvränger ur ett perspektiv
Bollar med och skrattar åt andra människors liv.
Snart ensam på toppen när du mist varenda vän,
Säg mig, vad gör du sen?

Vad vill du vinna? Vems mod ska du ta?
För när nån går mot botten så mår du ju bra.

Jag såg på dig och jag skymtade en vän
Du försvann bakom fasaden och jag såg dig inte igen
Där rädslan är större än din egen tro...
Där kan inte mycket gro

Vad vill du vinna? Vems mod ska du ta?
För när nån går mot botten så mår du ju bra.




Fri vers av Sanna__
Läst 396 gånger
Publicerad 2006-08-19 21:04



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
den skär, den river, den talar om det som finns, och som
många nog är, ibland utan att egentligen veta om det,
de som vältrar sig i ett godtyckligt lyckligt leende när de
sinande dränerat någons källa...

ett omänskligt mänskligt beteende som blottas inför ljuset,
för att skärskådas ordentligt... väl lyft i denna dikt...
2007-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Sanna__