Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De gråtande mödrarna

 

 

de gråter på beställning

medlidandets tårar

nu gråter de för de egna

sönerna och döttrarna

 

krigets brutalitet förödande

städer i  ruiner

barn gråtande irrar

var är mor, var är far

 

krigsherrar strider om makt

en del ingår pakt

alla andra är fiender

"vi måste ju försvara oss"

 

argumenten haglar fritt

"allt ditt är mitt"

"ska så förbli"

"intill sista man stupar"

 

folkets röster överröstas

av bomber och granater

vem lyssnar på massan

flyr från krigets fasor

 

girighetens ansikte grinar fult

vill ha mer och mer

aldrig får den nog

glupsk och rovgirig

 

blodsugna tyranner härjar

i blodrött land härjar

när ska vansinnet sluta

när ska de sluta skjuta

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-01-16 11:18



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Bra skrivet om det hemska. Vansinneskriget
2024-01-16

  Kungskobran VIP
Bra skildrat om krigets vansinne, hur kan dom
2024-01-16

  Gunnar Hilén VIP
Så tung, så sann.
2024-01-16

  Mats Edin VIP
Starkt skrivet!
2024-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP